Mallorca är väl ändå bästa stället för en sommarstuga!

Varför jag helst semestrar vid Medelhavet

En semester i Medelhavet är den perfekta semestern som har något för alla – fantastisk mat, spännande aktiviteter och underhållning som varvas med sol och bad och fantastiskt kultur. Varför inte pröva att resa till Medelhavet under lågsäsong det finns fler bra anledningar – t ex färre turister vilket ger ett lugnare tempo och lokalbefolkningen är ofta lite mer vänligt inställda. Man slipper slåss med andra turister om stolarna på stränderna och restaurangerna. Billigare resor och boende, turistpriserna är inte upptrissade. Behagligare klimat, man slipper högsommarhettan.

Svenska flyttfåglar i Medelhavet

Precis som den svenska skogsduvan så är det många svenskar utan vingar som väljer att flytta söderut, tillfälligt då sommaren sviker, och permanent då ålderns höst närmar sig.

flyttfaglar

Flytta söderut, när på året är längtan som störst?

Kan det vara när flyttfåglarna flyger mot varmare och behagligare klimat?

Visst skulle det vara skönt att tillbringa vintern söderöver när det är som mörkast och kallast i norden.

För den som vågar satsa på detta kan det bli ett spännande äventyr.

 

Behöver du mäklare till din sommarstuga på Mallorca?

Ett härligt liv året om med sol och värme

Solen är något som väldigt många svenskar längtar efter och i Spanien så finns det gott som soliga dagar. Medelhavsområdet har inte bara bättre solinstrålning än Sverige, klimatet är också mycket milt vilket kan vara väldigt skönt för knarriga knän. Idag så är det så pass vanligt med svenskar som reser och flyttar till Spanien och i och med att det finns så många landsmän på plats så erbjuder butiker till och med viktiga svenska basvaror som knäckebröd och sill. För många så innebär flytten till Mallorca eller andra spanska orter en nystart i livet där glädjen blir en viktig källa till energi och bättre hälsa.