Öl från svenska bryggerier smakar bäst!

Sedan decennier tillbaka har ölbryggerierna blivit allt fler. En kombination av nytänkande visioner och traditionella smaker har präglat utvecklingen av bryggarkonsten och gjort att populariteten vuxit sig ännu större. Dock har kurvan inte alltid pekat uppåt. I börjar av 90-talet bestod de svenska bryggerierna av enbart ett 20-tal. Idag är antalet uppe i dryga 250, en klar ökning. Men vad är det som gör just svensk öl från Göteborg till den bästa ölen?

Svensk öl från bryggeri i Göteborg

Sverige har alltid varit ett land rikt på tradition och inget undantag för vår öl. Bland våra hundratals bryggerier finner vi både gårdsbryggare, fantombryggare och storstadsbryggare. Ett av nyckelorden som ofta förekommer när man diskuterar Sveriges öl-historia är mikrobryggeri. Ett mikrobryggeri är de mindre av bryggerierna som ofta har lite personal. Här tillverkas ölen på ett mycket traditionellt sätt och det är sällan man experimenterar med olika smaker och dofter. Fördelen med öl från mikrobryggerier är att man mycket ofta får en genuin bit historia i sitt glas. Med traditionsenliga recept och ingredienser kan du garanteras dricka en del av Sverige.

Ytterligare en fördel med den svenska ölen är dess nytänkande. Trots att en stor del av ölproduktionen präglas av tradition och sedvänja finns det ändå rum för moderna alternativ. Ta smaksatt öl som ett exempel. En av trenderna som nyligen gjort succé i Sverige är de belgiska recepten och teknikerna med vilka man bland annat använder sig av bär och frukt för att smaksätt ölen.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att det finns flera anledningar till att öl från svenska bryggerier i Västsverige och Göteborg smakar bäst. Här finns en blandning av nytt och gammalt, flott och vardagligt som passar vid många tillfällen. Det är även positivt ur miljösynpunkt att konsumera lokalproducerade produkter.