Pokemon Go vs OS

OS och dess sändningar har alltid lockat svenskar till att se på sport och under event som dessa ökar även vanligtvis folks vilja att träna. De inspireras av att se andra utöva sporter och den glädje det medför. Men lika snabbt som intresset och entusiasmen växer under tiden som OS pågår brukar det sedan dala när sista loppet är sprunget och portarna stängs till arenorna.

 

Samtidigt som det skrivs mycket om OS och de prestationer som uppnås har det stått spaltmeter på spaltmeter om det nya innespelet Pokemon Go. Pokemon i sig är ingen nyhet, utan det är något som de flesta yngre känner till. Med det interaktiva spelet Pokemon Go har man dock lyckats ta hela världen med storm. Var du än går ser du folk målmedvetet gå med mobilen i handen sökandes efter nästa Pokemon.

I en tid när många barn, och även vuxna, är stillasittande har detta spel gjort mycket för folkhälsan. Jakten på Pokemons gör att spelaren går kilometervis, ibland miltals, för att komma vidare i sitt spel. Många tränare hyllar spelet på grund av dess förmåga att få folk att röra på sig, komma ut i naturen och göra något som engagerar dem.

Så oavsett om event som OS påverkar önskan att röra på sig mer är frågan om inte ett spel som Pokemon Go höjer livskvaliteten ännu mer. Att följa OS kräver många timmars stillasittande framför TV:n eller datorn och trots att det kan få folk att börja träna mer brukar intresset minska så snart motivationen från TV:n inte längre finns kvar. I spelet Pokemon Go måste du däremot ständigt interagera och röra på dig för att kunna uppnå resultat. Det, till skillnad från OS, är inte begränsat till en viss tid, utan stimulerar och inspirerar folk att fortsätta röra på sig.